Wereldhavendagen Rotterdam


Wereldhavendagen Rotterdam

‘Honderdduizenden bezoekers komen jaarlijks af op de Wereldhavendagen. Tijdens dit maritieme weekend vieren we de havenstad Rotterdam. Het is dan ook één van de belangrijkste evenementenweekends in Rotterdam. De internationale havenbedrijven in de stad, de spectaculaire schepen, het culturele vermaak aan het waterfront en in het centrum van de stad; daar kan Rotterdam met recht trots op zijn.’

Aankomende zaterdag 5 september zullen de Dutch Marines vertrekken uit Rotterdam voor de ‘rowling challenge’ met als eindbestemming de Tower Bridge in Londen. Voordat zij naar het startpunt onder de Erasmusbrug vertrekken kan je mariniers uitzwaaien bij ons op de Admiraliteitskade. Dit zal al vanaf 8 uur in de ochtend zijn.

Rowling Challenge

TTijdens de Wereldhavendagen te Rotterdam op 5 september 2015 zullen ruim 140 mariniers in roeisloepen onder de Erasmusbrug beginnen aan deze monstertocht. Eenmaal op de Noordzee gaat de tocht eerst naar Vlissingen. Op 6 september 2015 arriveert de DMRC in Vlissingen. De oprichter van het Korps Mariniers, Michiel A. de Ruyter komt immers uit deze stad en het is natuurlijk ook de plaats waar straks een nieuw Marinierskazerne zal komen te staan. De verbondenheid tussen Zeeland en de mariniers is dus niet nieuw, die bestaat al ruim 3 eeuwen. Dat willen wij onderstrepen door deel te nemen aan verschillende Zeeuwse evementen en natuurlijk tijdens de overtocht zelf. Vanuit Vlissingen zal de daadwerkelijke overtocht, over de Noordzee plaatsvinden.

blog-inner-1
Dutch Mariners van Rotterdam naar Londen.

Bronnen van de afbeeldingen. Magazines.defensie.nl en Sloeproeien.info

+ There are no comments

Add yours