Culinair recensent Ellen Scholtens over Kade 87


Culinair recensent Ellen Scholtens over Kade 87

Voor het culinaire platform Topspots.com schreef Ellen Scholtens een recensie over Kade 87. Lees het artikel hier.

Grote aantrekkingskracht

De ‘beste carpaccio van de stad’, die wilden we weleens proeven! Kade 87 serveert ‘m ruimbemeten. Anders gezegd: in een royale hoeveelheid op een rechthoekigbord.

Met truffelmayonaise, spekjes en Parmezaan. Logisch dat het restaurant annex proeflokaal aan binnenhaven Het Boerengat de vaste aanlegsteiger is van studenten, maar ook van de Rotterdamse politie en mensen van de gemeente. Van wie niet eigenlijk? Van de huiskamerachtige, donkerbruine sfeer, de gezellige bodega-achtige bar en het verwarmde, overdekte terras gaat een grote aantrekkingskracht uit.

Gewoon lekker!

De gerechten zijn gewoon lekker, of het nu de ‘catch van de dag’ is of bavette (Rotterdammers zeggen: ‘werkmansbiefstuk’). Dat geldt ook voor de gamba’s met knoflookroomsaus à la Kade 87. Menig gast oppert om deze in potjes te gaan verkopen. En beveelt gastheer Karel Langendoen zijn dry aged rundvlees uit de klimaatkast aan, dan doe je dat direct. Zo enthousiast is hij. Net als over de wijnen die aan de kade worden geschonken. Van traditionele Franse wijnhuizen tot wijnen uit alle hoeken van de wereld. Inclusief bubbels, waaronder de knisperend droge Kaapse Vonkel van Simonsig.

RESERVEREN